Vragen vanuit mijn eigen stageklas
na mijn vorige verhaaltje kreeg ik een hoop leuke reacties en vraagjes vanuit mijn eigen stageklas. Met dit verhaaltje wil ik even de vraagjes beantwoorden.
Mika kan ook Duits praten, kun jij dat nu ook beter meester Zico?
Ik spreek niet heel erg goed Duits, maar ik kan wel alles verstaan. Het is daarom best wel moeilijk om Duitse woorden te zeggen, maar niet om het te horen. Maar Mika, dat lukt me wel ;)
Hoe gaat het daar op de andere school? (vraagt Jo-anna)
Het gaat goed. Het is leuk om zoveel verschillen te zien en van alles over Nederland te vertellen.
Wat kun je allemaal in het Duits tegen de kinderen zeggen? (vraagt Jill)
Ik kan de kinderen in het Duits van alles vragen. Hoe ze heten bijvoorbeeld, wat ze leuk vinden, wat hun hobby is en hoe ze het vinden dat ze Nederlands geleerd krijgen.
En in welke groep zit je nu? (wil Bryan weten)
Ik geef nu les in Klasse 4b. In deze klas zitten kinderen die even oud zijn als de kinderen in groep 6. Eigenlijk is de Duitse groep 4 bij ons groep 6. Een beetje vreemd, maar dat gaat vast snel wennen.
Vind je het daar leuk? (vraagt Rick)
Ik vind het heel erg leuk om eens een weekje in Duitsland te werken, maar ik zou dit niet voor altijd willen doen. Ik vind het veel te leuk bij jullie!
Hoe heet de school waar je zit? (wil Jenairo weten)
De school waar ik lesgeef heet Grundschule Strass (spreek je uit als Groendsjoele Sjtraas) en ligt, vlak over de grens,in Duitsland.
Dank jullie wel en tot volgende week!
Meester Zico